AMASYA / SULUOVA - Eraslan Şehit Fatih Mehmet Keleş Ortaokulu

Tarihçe

Eraslan’da eğitim öğretim 1945 yılında ilkokulun açılmasıyla başlamıştır. Okul binası 1960 yılında bu bina eskidiğinden dolayı yine şu an yeni yapılan kaloriferli binanın yerinde olan taş bina olarak bilinen bina yapılmıştır. Eğitim öğretim burada 1-5. sınıfa kadar devam etmiş mevcut bina 2006 yılının temmuz ayında yıkılmıştır.

1983 yılında Eraslan Kasabasına ortaokul yapılması planlandığında  aynı bahçe içinde 4 derslikli orta okul binası yapılarak eğitim öğretime başlanmıştır.

1993 yılında ise mevcut binalar yetersiz olduğundan dolayı bu binalara 500 metre uzaklıkta bulunan araziye  4 derslik ve 2 idareci odasından oluşan bir bina yapılmıştır.

1997 yılında sekiz yıllık zorunlu eğitime geçilmesiyle birlikte orta okul ile ilkokul birleştirilerek Eraslan İlköğretim Okulu adını almıştır. Aynı yıl kasabadan şehit olan Fatih Mehmet Keleş ‘in ismi verilerek okulun ismi Eraslan Şehit Fatih Mehmet Keleş İlköğretim Okul olarak değiştirilmiştir

Okulumuz sekiz yıllık eğitimden dolayı çevresinde bulunan köylerin öğrencilerine de hizmet vermektedir. Okulumuzun büyük olması ve merkez okul olarak kullanılması ile öğrenci sayısı artmıştır. 2006/2007 eğitim öğretim yılında eski taş bina olarak bilinen binanın yerine 3 katlı kaloriferli 10 derslikli bina yapılmıştır.

2018/2019 eğitim öğretim yılı itibariyle okulumuzda 1 anasınıfı, 8 derslik, 1 bilişim teknolojileri sınıfı, 1 fen teknoloji sınıfı  bulunmaktadır. Okulumuzun mevcudu 75’dir.

Okulumuz İdari kadrosu 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı,

Eğitim ve Öğretim Hizmeti Kadrosu 13 Öğretmenden,

Destek personeli kadrosunda 3 hizmetli bulunmaktadır.

Yayın: 30.04.2013 - Güncelleme: 26.11.2018 08:53 - Görüntülenme: 2444